Otelleri Keşfetmek İçin Kaydır

KVKK Aydınlatma Metni

BVU Turizm ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Müşteri, Üye ve Ziyaretçilerin Kişisel Verilerinin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Mesafeli Sözleşme Yönetmeliği gereğince Ön Bilgilendirme Formudur.

Değerli Ziyaretçilerimiz, Müşterilerimiz ve Üyelerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”)  kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla BVU TURİZM VE TİCARET LTD. ŞTİ. (“BVU”) olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bu metinde;

Hediye Kart programımıza üye olmanız. (“Hediye Kart Üyesi”),

www.troybook.com internet sitesini (“Site”) ziyaret etmeniz veya cep telefonunuza indireceğiniz troybook.com uygulamasını (“Mobil Uygulama”) kullanmanız, site/mobil uygulamadan ya da Temassız Ödeme sistemi ile alışveriş yapmanız veya 3.kişiler tarafından yapılan alışverişin tarafınıza gönderilmesi ya da siteye/mobil uygulamaya üye olmanız. (“Site Üyesi”),

Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasına onay vermeniz.

İletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçmemiz.

Kurumsal satış süreçlerine ilişkin olarak BVU ile iletişime geçmeniz ve/veya alışveriş yapmanız veya kurumsal satış süreçlerine ilişkin olarak tarafınıza hediye, ürün vs. gönderilmesi.

BVU’nun düzenlemiş olduğu kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmanız, halinde kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin aydınlatma metni yer almaktadır.

Site ve mobil uygulamada çerez vb. programlar kullanılmaktadır. Çerez politikamıza adresinden ulaşabilirsiniz.

Açık rızanızın varlığı halinde kişisel verileriniz hangi amaçlarla işlenebileceği; Toplanan kişisel verileniz; ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, profilleme ve analiz faaliyetlerinin yürütülmesi, sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni, kullanım alışkanlıklarınız ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirerek sizlere önerilmesi ve tanıtılması, kabülünüz kapsamında paylaşmış olduğunuz iletişim bilgilerinize reklam, promosyon vb. ticari elektronik ileti gönderilmesi ve gönderim sağlanması için hizmet aldığımız üçüncü kişilerle paylaşılması amaçlarıyla açık rızanız kapsamında işlenebilecektir.

1-       Kişisel Verilerinizi İşleme Amaçlarımız ve İşlediğimiz Kişisel Verileriniz Nedir?

Hediye Kart Üyeliği

Hediye Kart üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmek, hediye kartınızı tarafınıza gönderebilmek, Hediye Kart programları uyarınca yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve kampanyalarından faydalanmanızı sağlamak, Hediye Kart programları arasında hangi programa dahil olabileceğinizi ve diğer programa geçiş için yeterlilikleri sağlayıp sağlayamadığınızı tespit edebilmek, üyelik bilgilendirmeleri yapabilmek, tarafınızca kazanılan puanları kullanmanızı ve sorgulayabilmenizi sağlamak amaçlarıyla kimlik (Ad & soyadı), üyelik numarası, iletişim (Telefon numarası, e-posta, adres) ve  alışveriş bilgileriniz (Alışverişlerinizin tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, kazanmış olduğunuz puanlar gibi Hediye Kart üyeliklerine ilişkin kampanyalardan yararlanmanızı sağlayan bilgiler.) Genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, raporlama, profilleme, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Mobil Uygulama, site veya diğer 3. taraf ortamlarında BVU’ya ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve Site’deki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam, arama, anket vs.) yapılması amaçlarıyla pazarlama bilgilerinizi (Doğum tarihi, cinsiyet, il, ilçe, demografik bilgiler, lokasyon paylaşımının açık olması halinde lokasyon bilgisi, Site ve Mobil Uygulama içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, geçmiş alışverişler, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri, ödeme yöntemleri ve tercihleri, Mobil Uygulama kullanım süresi, Mobil Uygulama versiyon bilgisi, iletişim tercihleri, alışveriş tutarı, ödeme kanalları, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, model ve işletim sistemi bilgileri, kullandığınız operatör bilgisi, anket cevapları vb.) işliyoruz.

Site/Mobil Uygulama Kullanımı ve Site/Mobil Uygulama ya da Temassız Ödeme Alışverişleri (Üye olarak veya üye olmadan alışveriş)

Site/Mobil Uygulamayı kullanmanız veya Site/Mobil Uygulamada alışveriş işleminin gerçekleştirilmesi, sipariş hazırlama, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, teslimat bilgilerinin güncellenmesi, siparişinizin size ulaştırılabilmesi, sistemimizde oluşturduğumuz size ait kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, satış sonrası operasyonel işlemlerin (İade, ürün incelemesi vs.) yerine getirilebilmesi, alışverişinize ilişkin e-faturanın tarafınıza gönderilebilmesi amaçlarıyla kimlik (Ad& soyadı) ve iletişim bilgilerinizi (E-posta adresi, telefon numarası, adres) ve alışveriş (Alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme şekli ve ödeme detayları) bilgilerinizi, fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi, ayrıca vergi mükellefi iseniz ek bazı fatura bilgileriniz (T.C. kimlik numarası, vergi numarası, şahıs şirketi bilgileri) ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz (Kredi kartı bilgileri tarafımızca kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.)

Kişiler tarafından Site/Mobil Uygulama üzerinden tarafınıza ürün gönderilmesi halinde ise siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi amacıyla ad &soyadı, cep telefonu ve adres bilgilerinizi işliyoruz. Site ve Mobil Uygulamayı ziyaretiniz ve kullanımınız sırasında karşılaşılan teknik/yazılımsal hataları, eksiklikleri tespit edebilmek ve giderebilmek amacıyla Site ve Mobil Uygulamayı kullanım bilgilerinizi işliyoruz.

Site Üyeliği (Site/Mobil Uygulama)

Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, sizinle akdedeceğimiz üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, üye girişinin yapılabilmesi, üyelik bilgilendirmesinin yapılabilmesi amaçlarıyla kimlik (Ad&soyadı), iletişim (E-posta adresi, telefon numarası) ve parola bilgilerinizi, Üye olarak Site/Mobil Uygulama üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde her alışveriş işleminde tekrar bilgi girilmesine gerek kalmaksızın Üye bilgilerinizi kullanarak alışveriş yapmanızı sağlayabilmek amacıyla kimlik (Ad &soyadı) ve iletişim (Telefon numarası, e-posta adresi, teslimat ve fatura adresi bilgileri) bilgilerinizi, üye olarak tarafınıza sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla alışveriş bilgilerinizi (Alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme detayları), Özel üyelik programlarından faydalanabilmeniz, siteden yapacağınız alışverişlere göre oluşturulacak size özel imkan ve tekliflerden yararlanmanız, puan kazanabilmeniz ve bu puanları kullanabilmeniz amacıyla siteden yapacağınız alışveriş bilgilerinizi, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, raporlama, profilleme, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Mobil Uygulama, Site veya diğer 3. taraf ortamlarda BVU’ya ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve Sitedeki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam, arama, anket vs.)  yapılması, mobil cihazınızda lokasyon paylaşımının açık olması halinde size en yakın ve uygun tekliflerin oluşturulması ve size iletilmesi, Site ve Mobil Uygulama üzerindeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek amaçlarıyla pazarlama bilgilerinizi (doğum tarihi, cinsiyet, il, ilçe, demografik bilgiler, lokasyon paylaşımın açık olması halinde lokasyon bilgisi, Site ve Mobil Uygulama içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, geçmiş alışverişler, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri, ödeme yöntemleri ve tercihleri, Mobil Uygulama kullanım süresi, Mobil Uygulama versiyon bilgisi, iletişim tercihleri, alışveriş tutarı, ödeme kanalları, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, modelve işletim sistemi bilgileri kullanılan, kullandığınız operatör bilgisi, anket cevapları vb.) işliyoruz.

Ticari İletişim Süreçleri

Ticari iletişim izni/açık rızası vermeniz halinde, Hediye Kart veya Site Üyeliği kapsamında oluşturulan genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamlar, bilgilendirmeler, pazarlama faaliyetleri ile size yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, arama vb.) bulunulabilmesi, ürün ve hizmetlerimizle ilgili müşteri memnuniyetine yönelik anketlerin, kampanya, yarışma, çekiliş, davet, açılış ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilmesi amaçlarıyla kimlik (Ad &soyadı) ve iletişim (Telefon numarası, e-posta adresi) bilgilerinizi işliyoruz.

Kurumsal Satış Süreçleri

Kurumsal satış birimimiz ile iletişime geçmeniz halinde talebiniz üzere teklifinizin hazırlanması, tarafınıza iletilmesi, teklifi kabul etmeniz halinde bilgilerinizin ilgili birime iletilmesi, ürünlerinizin tarafınıza gönderilmesi, gerekli durumlarda ve yeni sipariş süreçlerine ilişkin olarak iletişim kurulması amaçlarıyla kimlik (Ad&soyadı), iletişim (E-posta, cep telefonu), müşteri işlem (Teklif, sipariş, kargo bilgileri), fatura bilgilerinizi ve çalıştığınız kurum bilgilerini işliyoruz.3.kişiler tarafından kurumsal satış süreçleri kapsamında tarafınıza hediye, ürün vs. gönderilmesi halinde ise siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi amacıyla ad& soyadı, cep telefonu, adres ve çalıştığınız kurum bilgilerini işliyoruz.

Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Süreçleri/ Satış Danışmanlığı

İletişim kanallarımız (Çağrı merkezi, e-posta, Site, Mobil Uygulama, sosyal medya, çevrimiçi mesajlaşma/sesli görüşme uygulaması vs.) üzerinden bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde bize ilettiğiniz sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek, gerektiğinde bunlarla ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla kimlik (Ad& soyadı) , iletişim (Adres, e-posta adresi, telefon numarası), müşteri işlem (Talep ve şikayetleriniz, alışverişleriniz, hediye/indirim/fayda kullanımları) ilettiğiniz mesajlar içerisinde yer alması veya tarafınıza sağlanacak canlı danışmanlık hizmeti kapsamında görüntülü görüşmeye kameranız açık olarak katılmanız halinde görsel kayıt (Fotoğraf, video ve görüntülü görüşme kayıtları) ve gerekli ise hukuki işlem bilgilerinizi; ayrıca müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımız ve aramızda doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak üzere görüntülü görüşme video kayıtlarını ve çağrı merkezi ses kayıtlarını işliyoruz.

Yasal Süreçler ve Kurum içi Faaliyetler

Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla kimlik, iletişim, alışveriş, fatura ve işlem güvenliği (Log kayıtları) bilgilerinizi işliyoruz. Doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerinin yürütülmesi, tarafımızdan bilgi talep etmeniz halinde gerekli bilgilerin tarafınıza ulaştırılabilmesi amaçlarıyla ve kurum içi denetim, iç kontrol ve raporlama, test, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında kimlik (Ad&soyadı), iletişim (Telefon numarası, e-posta adresi, adres), alışveriş, fatura, kamera görüntüleriniz, işlem güvenliğine ilişkin bilgiler (Hediye Kart üyeliği, Site üyeliği, Site/Mobil Uygulama alışverişleri, ticari iletişim kapsamında izin/açık rıza/sözleşme onayına ilişkin log kayıtları) ile hukuki işlem bilgilerinizi (Uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgileri) işliyoruz. Mobil Uygulama, Site ve diğer BVU sistemlerinin üyelik sözleşmeleri, mevzuat ve ahlaka aykırı şekilde kullanımını engellemek, şüpheli işlemlerin ve hukuka aykırı kullanımları tespit edebilmek, bloke etme ve bloke kaldırma işlemlerini yapabilmek için kimlik, iletişim, kredi kartı bilgileriniz (yalnızca ilk 6 ve son 4 hane bilgisi), alışveriş ve sipariş bilgileriniz ile işlem güvenliği bilgilerinizi işliyoruz.

2) Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarabiliriz?

Kişisel verilerinizi, bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri, lojistik hizmetleri, ödeme hizmetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amaçlarıyla şirketimizin yurtiçindeki hizmet sağlayıcıları ve iş ortaklarıyla (Çağrı merkezi, cihazlar aracılığıyla kişisel veri toplayanlar, pazarlama/reklam/analiz hizmeti sağlayıcıları, veri tabanı ve sunucu hizmeti sağlayıcıları, Site ve Mobil Uygulama kullanımlarını izleme hizmeti sağlayanlar, e-posta sunucu hizmeti sağlayıcıları, e-fatura ve e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, kargo ve kurye firmaları, kart basım hizmeti verenler, matbaalar, depo hizmeti sağlayıcısı, banka ve elektronik ödeme kuruluşları, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, bağımsız denetim hizmeti sağlayıcıları, arşivleme hizmeti verenler, müşteri destek - görüntülü görüşme hizmeti verenler ve çevrimiçi mesajlaşma/sesli görüşme hizmeti verenler ile) ile yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlara, şüpheli işlemlerin takibi, tespiti ve hukuka aykırı işlemlerin önlenmesi amaçlarıyla gerekli durumlarda danışmanlık hizmeti aldığımız tedarikçilerimiz ve ilgili işleme ilişkin ödeme kuruluşlarıyla, Site ve Mobil Uygulamadaki ziyaret trafiğinin artırılmasına ilişkin faaliyetler kapsamında iş ortaklarımızla, bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri, ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amaçlarıyla yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılarıyla (Siber güvenlik kapsamında sigorta hizmeti, sunucu/ bakım ve geliştirme hizmeti) ve iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalar kapsamında anlaşmaların gereğini yerine getirebilmek için iş ortaklarıyla ve bu suretle yurt içindeki ve/veya yurt dışındaki ilgili tedarikçilerin sunucularının yurtdışında olması sebebiyle kimlik, finans, iletişim, pazarlama, lokasyon, müşteri işlem, ve işlem güvenliği verilerinizi yurtdışı ile paylaşmaktayız.

3) Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?

Kişisel verilerinizi, BVU iştirakleri, tedarikçileri veya iş ortakları tarafından Site ya da Mobil Uygulama üzerinden yaptığınız alışverişlerin veya üyelik işlemlerine ilişkin paylaştığınız bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, sabit-mobil nitelikli internet ve iletişim cihazlarınızın ve/veya mobil uygulamaların muhtelif  ortamlarda ve yerde kullanımlarından oluşan/edinilen verilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Site Üyesi olmanız ve Mobil Uygulamada lokasyon paylaşımının açık olması ve/veya mobil cihazınızda bluetooth özelliğinin açık olması halinde Mobil Uygulama tarafından lokasyon verinizin toplanması, sipariş etmek istediğiniz ürünlere ilişkin taleplerinizi ve sipariş için gerekli bilgileri çeşitli iletişim kanalları (Telefon görüşmesi, e-posta gibi) üzerinden çalışanlarımıza bildirdiğiniz bilgilerin sistemlerimize kaydedilmesi, Site ve Mobil Uygulama üzerindeki her türlü alışveriş, tahsilat, teslimat, işlem, anket doldurma, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, iş ortaklarımızın internet sitelerinden Site ve Mobil Uygulamaya yapılan yönlendirme işleminin kaydedilmesi, çerez politikasında detaylı olarak açıklandığı üzere Site veya Mobil Uygulama ‘da çalışan çerez ve benzeri diğer teknolojilerle,  çağrı merkezi, Mobil Uygulama, Site, e-posta adreslerimiz, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçilmesi sırasında bize iletmiş olduğunuz talep, şikayetlerinizin kaydedilmesi, satış danışmanlığı hizmeti kapsamında yaptığınız görüntülü görüşmelerin kaydedilmesi, çağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelerin kaydedilmesi, Site veya Hediye Kart üyeliği kapsamında açık rıza vermeniz halinde iştiraklerimiz olan abidostravel, www.abidostravel.com, www.canakkaleyoresi.com, www.aote.netile paylaştığınız verilerinizin BVU tarafında da güncellenmesi, zenginleştirilmesi  gibi otomatik yöntemlerle veya resmi kurum, kuruluş ve adli/idari makamlardan gelen sizinle ilgili bilgi/belgelerin kaydedilmesi, mail order  formlarınızın kaydedilmesi, özel sipariş süreçlerinize veya iade süreçlerinize ilişkin kayıtların ilgili evrakların kaydedilmesi ile otomatik olmayan yöntemlerle toplamaktayız. Kişisel verilerinizi,  Site ve Mobil Uygulama üzerindeki satış süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması”, “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” ile “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine; mevzuattan kaynaklanan saklama yükümlülüklerimize ilişkin “hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi” hukuki sebebine; Site Üyeliği ve Hediye Kart Üyeliği süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması” ve vereceğiniz “açık rıza” hukuki sebeplerine; Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Süreçleri ve Satış Danışmanlığı süreçlerine ilişkin olarak “sözleşmenin kurulması ve ifası için veri işlemenin gerekli olması” ve “veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine; ticari iletişim süreçleri veya özel sipariş süreçlerinde bilgilerinizin saklanmasını talep etmeniz halinde ise vereceğiniz “açık rıza ”ya dayanarak topluyoruz. İstediğiniz her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin açık rızanızı geri çekerek açık rızaya dayanan kişisel veri işleme faaliyetlerine son verebilirsiniz.

4) Haklarınız nelerdir?

Tarafımızca işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak her zaman Kanun’un 11.maddesinde yer alan haklarınıza ilişkin tarafımıza başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurularınızı Veri Sorumlusu olarak BVU TURİZM TİCARET LTD. ŞTİ. ‘YE aşağıda belirtilen adresimize yazılı başvuru yaparak veya sistemimizde kayıtlı bulanan e-posta adresinizden e-posta göndermek suretiyle iletebilirsiniz. (İlgili talebin Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğde yer alan şartlara uygun olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.)

27.11.2014 TARİH 29188 sayılı Resmi Gazetede Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yayımlanan MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNİN 5, 6 ve 7. maddeleri uyarınca ÖN BİLGİLENDİRME FORMU VE DİĞER HUSUSLAR AŞAĞIDA belirtilmiştir.

Bu metinde;

Madde 1 : Satıcı/Aracı bilgileri

Ünvanı : BVU TURİZM VE TİCARET LTD.ŞTİ.

Adresi : Kemalpaşa mahallesi Değirmenlik sokak AbydosTravel Blok No:23/A Merkez, Çanakkale (Posta kodu:……………)

Telefon : 0286 21310 22 - 0286 213 42 43

Kep adresi   : bvuturizm@hso4.kep.tr

E-mail : support@troybok.com

İnternet  : www.troybook.com

Mersis no : 019507199560000

Madde 2 : Tüketici/Müşteri bilgileri

Adı Soyadı :

T.C.Kimlik :

Pasoport no :

Adresi :

Telefon :

E-mail :

Kimlik bilgilerinin hatalı bildirilmesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz neticelerden satıcı sorumlu değildir.

Madde 3 : Konusu

Bu bilgilendirme formu ile aydınlatma metni aşağıda nitelik ve satış fiyatı belirtilen hizmetlerin (veya ürünler) satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince tüketici/müşterinin hak ve yükümlülükler konusunda  bilgilendirilmesidir.

Madde 4 : Satışa konu ürünler/hizmetlerin temel özellikleri ve ödeme bilgileri

4.1. Ürünler/Hizmetler’in tanımı, birim tutarı, adedi ve ödeme koşullarına ilişkin bilgiler aşağıda belirtildiği gibi olup, bu bilgiler tüketici tarafından onaylanmıştır.

Hizmet Tarih , Kişi sayısı , Pansiyon tipi, Toplam Bedel (KDV dahil)

Yukarıda madde 4.1 ‘de belirtilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan Edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar ve rezervasyonun kesinleştiği satış tarihi için geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

4.2 Kredi Kartları ile yapılan değerli puan işlemlerinde iptal ve iade talepleri işlem sırasında iletilen banka kuralları doğrultusunda gerçekleştirilir.

4.3 Seyahat belgeniz (voucher) ödeme tamamlandığında tarafınıza e-mail ile iletilecektir.

Madde 5 :Cayma hakkı

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 15. Maddesi uyarınca cayma hakkı kullanılamaz.

Madde 6 : Genel Hükümler

6.1 Tüketici işbu bilgilendirme formunda satışa konu hizmetler/ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve yazılı olarak gerekli kabul, onay ve teyidi verdiğini beyan eder.

6.2 Tüketici; iş bu bilgilendirme formunu yazılı olarak teyit etmekle, satıcı tarafından tüketiciye verilmesi gereken adres, rezervasyon yapılan hizmete ait temel özellikler, hizmetler/ürünlerin vergiler dahil fiyatı ile ödeme bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.

6.3 Herhangi bir nedenle hizmet bedeli ödenmez ve/veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı Hizmetler/Ürünlerin ifa yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

Madde 7  : Mücbir Sebep Halleri

7.1 Kanunlarda yer alan mücbir sebep haller, gerekli tüm özeni göstermiş ve önlemleri almış olmasına rağmen olağanüstü ve öngörülemez nitelikte olan olaylar yüzünden ortaya çıkan ve hizmetler/ürünlerin kullanımının başlamasına, devamına veya sonlanmasına engel oluşturan haller, satıcının ortaya çıkan olaylar üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı haller satıcı için mücbir sebepler sayılır. Mücbir sebepler;

a) Yer sarsıntıları, yangın, yanardağ patlaması, sel, fırtına, kasırga, sis, çığ, yıldırım gibi ve bunlarla sınırlı olmaksızın doğal afetler veya salgın hastalıklar ile nükleer, kimyasal felaket, patlama, sızın veya serpintiler ve bunlarla sınırlı olmaksızın benzer durumlar ile olaylar ile olağanüstü haller,

b)  Türkiye’de sınır komşularında veya gidilecek Ülke/Şehirde, sınır kapılarında ve/veya sınır kapısına komşu ülkede, uluslararası hava, kara ve deniz ulaşımını engelleyen olağanüstü hallerde, savaş veya seferberlik halleri, halk ayaklanmaları, saldırı veya terör hareketleri, sabotajlar, isyanlar, işgal ve iç savaş, devrim, ayaklanma,   zorla el koyma, askeri darbe veya yönetime zorla el konulması, sivil kargaşalar ve sivil eylemlerin kontrolden çıkması sonucu oluşan haller, endüstriyel anlaşmazlıklar, hükümet yaptırımları, ambargo, grevler, lokavtlar, limanların kapalı veya dolu olması ve bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü olağanüstü haller ve çalışanları işten alıkoyabilecek haller,

7.2 Mücbir sebebin mevcut olduğu hallerde satıcı, sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa edilmemesinden doğan zararlardan sorumlu tutulamaz. Satıcı ile o yerdeki temsilcileri, tüketicinin zor durumda kalması halinde hızlı bir şekilde yardımda bulunmakla yükümlüdür.

Madde 8  : Sözleşmeden Dönme, Sözleşmenin İptali ile Fesih Şartları ve sonuçları

8.1 Hizmetler/Ürünlerin kullanımına başlanmasından önce sözleşmenin esaslı unsurlarından birisinin değişmesi halinde tüketici bu değişikliği kabul edebileceği gibi, yapılan değişikliği kabul etmediğini satıcıya yazılı olarak ya da kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmek koşulu ile aşağıdaki seçimlik haklardan birisini kullanabilir.

a) Satıcı tarafından sunulan eşit veya daha yüksek değerde başka bir otele ek bir bedel ödemeksizin konaklama,

b) Fiyat farkının kendisine iade edilmesi şartıyla daha düşük değerde bir otelde konaklama,

c) Herhangi bir bedel ödemeksizin sözleşmeden dönme,

8.2 Sözleşmeden dönülmesi halinde, satıcı, sözleşmeden dönme bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren tüketicinin ödemiş olduğu tüm bedeli herhangi bir kesinti yapmaksızın en geç 14 (ondört) gün içinde tüketiciye iade etmekle yükümlüdür.

8.3 Tüketiciden kaynaklanmayan bir sebepten dolayı satıcı tarafından konaklamanın başlamasından önce konaklamamın iptale dilmesi halinde Tüketici Sözleşmesinin 8.1 maddesinde ifade edilen seçimlik haklarından birini kullanabilir.

8,4 Satıcı hizmetler/ürünlerin kullanımına başladıktan sonra önemli bir yükümlülüğünü yerine getirmediği veya getiremeyeceği tespit edilirse, konaklamanın devam etmesi için tüketiciye ilave maliyet getirmeyen eşdeğerde alternatif düzenlemeler sunar ve tüketiciye teklif edilen hizmetlerle sunulan hizmetler arasındaki farkı tazmin eder. Tüketici alternatif düzenlemeyi kabul etmeyerek sözleşmeden dönebilir. Bu halde satıcının ücret talep etme hakkı sona erer ve yapılmış olan ödemeler sözleşmeden dönüldüğü tarihten itibaren tüketiciye en geç 14 (ondört) içinde iade edilir. Ancak satıcı o ana kadar ifa etmiş olduğu edimler için tüketiciden hizmetten faydalandığı oranda uygun bir karşılık talep edebilir. Yine bu halde satıcı, tüketicinin konaklamaya başladığı yere veya üzerinde anlaşılan başka bir yere ücretsiz naklini sağlamak ve zorunlu konaklama olması halinde yapılan giderleri karşılamakla yükümlüdür.

8.5 Tüketicinin, satıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmek kaydı ile sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı bulunmaktadır. Bu feshin paket turun başlamasından en az 7 (yedi) gün önce bildirilmesi halinde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın ödenen bedel tüketiciye aynen iade edilir. Ancak bu feshin konaklamanın başlamasına 7 (yedi) günden daha az bir sürede bildirilmesi halinde tur bedelinin tamamı tazminat olarak yansıtılır.

8.6 Tüketici, bu sözleşmenin 7.1.c.maddesinde düzenlenen mücbir sebebin varlığını resmi kurumlardan alınacak geçerli bir belge ile ispatlamak zorundadır. Tüketicinin gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya bu maddede belirtilen mücbir sebep nedenler ile paket turun başlamasına 7 (yedi) günden daha az bir süre kala yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı ile fesih bildiriminde bulunması halinde ödenmesi zorunlu vergi, harç vb. yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile 3.’üncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapmaksızın tüketicinin ödemiş olduğu bedel fesih bildiriminin satıcıya ulaşmasından itibaren 14 (on dört) gün içinde tüketiciye iade edilir. Kredi kartları ile yapılan değerli puan işlemlerinde iptal ve iade talepleri işlem sırasında iletilen banka kuralları doğrultusunda gerçekleştirilir.

8.7 Bu Sözleşmenin 8.1.c maddesinde düzenlenen mücbir sebep hallerinin varlığı halinde satıcı, konaklamanın devamı için her türlü tedbiri almasına karşın tüketicinin sözleşmeyi feshetmesi halinde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile 3’üncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın tüketicinin ödemiş oldu bedel satıcı tarafından kendisine iade edilir.

8.8 COVİD-19 salgını nedeni ile tüketicinin tüm yurt içi uçuşlarda ve Türkiye çıkışlı yurt dışı uçuşlarda HES kodunun bulunması gerekmektedir. Havayolu firması ve/veya havaalanı  yetkilileri tarafından geçerli HES kodunun bulunmaması halinde tüketicinin satın almış olduğu Ürünler/Hizmetler’ e katılım sağlayamaması durumunda satıcının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda tüketici, satıcıdan sözleşme bedelinin iadesini isteyemeyecektir.

8.9 COVİD-19 salgını nedeniyle alınan önlemler doğrultusunda tüketicinin otel konaklaması için HES kodunun bulunması gerekmektedir. Tüketicinin geçerli HES kodunun bulunmasına ilişkin yükümlülüğü kendisine ait olup doğacak sonuçlara ilişkin satıcının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketici salgına yakalanmış ve henüz karantina sürecini tamamlamamış veya otel yetkilileri ile hizmet kapsamında sağlanan hizmet birimleri/yerleri tarafından yapılan ateş ölçümünde T.C. Sağlık Bakanlığı  Koronavirüs  Bilim kurulu tarafından açıklanan kriterden daha yüksek ateşi olduğu tespit edilmesi halinde, seyahatini gerçekleştirememesi ve satın almış olduğu paket tura katılım sağlayamaması durumunda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda tüketici, satıcıdan sözleşme bedelinin iadesi isteyemeyecektir.

8.11 COVİD-19 salgını nedeni ile tüketicinin satın almış olduğu ürünlerde konaklama yapacağı otelin bazı alanlarının otel yönetimi tarafından kapatılmış veya kullanımı sınırlandırılmış olması durumunda bu durum sözleşmenin esaslı unsurlarında değişiklik niteliği teşkil etmeyecektir.

Madde 9 : İptal Koşulları

9.1 İptal edilemez olarak belirtilen odalara ait satışlar da hiçbir koşul ve şartta iade  yapılmaz ve iptal edilemez odalar için rezervasyon iptal güvencesi geçerli değildir.

9.2 Rezervasyon değişiklerinde, değişikliğin yapılacağı tarihteki güncel şartlar ve ücretlendirme geçerli olacaktır.

9.3 Bankalara ait kredi kartları ile yapılan puan işlemlerinde iptal ve iade yapılamaz.

9.4 Tüketiciden kaynaklanan nedenlerle otel odasının boş kalması halinde ise, tüketici satıcının (troybook.com) boş odayı dilediği kişilere açık artırma yolu ile satabileceğini beyan ve kabul eder.

9.5 Satıcı (troybook.com), boş kalan otel odasının açık artırma sonucu satılmasından elde edilecek paradan vergi, harç vb. masraflar düşüldükten sonra kalan paranın %90’ını tüketiciye ödeyeceğini  beyan ve kabul eder.

9.6 Satıcı (troybook.com), tüketici tarafından konaklama başlangıç tarihinden geriye dönük son 7 gün içinde iptal edilerek boş kalan otel odasının 1 (Bir) Türk Lirası başlangıç bedelle açık artırmaya sunacaktır. Satıcı (troybook.com), boş kalan otel odasının açık artırma sonucu satılmasından elde edilecek paradan vergi, harç vb. masraflar düşüldükten sonra kalan paranın %90’ını en geç 14 (ondört) gün içinde tüketiciye ödeyeceğini  beyan ve kabul eder.

Madde 10 : Yetkili Mahkeme

Satıcı şikayet ve itirazları konusunda başvurularını T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dahilinde mal veya hizmeti satın aldığı ve ikametgahının veya yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem heyetine veya Tüketici Mahkemesine yapabilir.

Madde 11 : Son Hükümler

11.1 Satıcının sözleşmeye kısman veya tamamen uymaması hallerinde ödenecek tazminatın hesaplanmasında TÜRSAB Kütahya Çizelgesi hükümleri esas alınacaktır.

11.2 İşbu BVU Turizm ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Müşteri, Üye ve Ziyaretçilerin Kişisel Verilerinin Korunmasına ilişkin Aydınlatma Metni ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Mesafeli Sözleşme Yönetmeliği gereğince Ön Bilgilendirme Formu imzalanması öncesinde aşağıdaki hususlar hakkında tüketiciye yazılı bilgi verilmiştir.

a) Seyahat acentasının adı, adresi ve iletişim bilgileri ile bunların bulunmaması halinde tüketicinin zor durumda kaldığında başvurabileceği, tüketicinin en kısa sürede iletişim kurabileceği bilgileri,

b) Tüketiciye verilen rezervasyon bilgileri veya iş bu Ön Bilgilendirme Formunda bu maddede belirtilen bilgilerin değişmemiş olması halinde konaklama öncesinde tekrar bilgilendirme yapılmayacaktır.

11.3 Taraflar arasında 12 punto ve 11 ana madde iki nüsha olarak tanzim edilmiş bulunan işbu aydınlatma metni ve Ön bilgilendirme formu taraf yetkililerince tüm ekleri ile birlikte önlü arkalı olarak tanzim edilmiş okunmuş, kontrol edilerek kabul edilmiştir. Taraflar karşılıklı olarak kabul ettikleri, taahhüt ve edinimleri birlikte imza altına alarak, kabul ve teyit etmişlerdir.

İşbu sözleşme/aydınlatma metni (BVU Turizm ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Müşteri, Üye ve Ziyaretçilerin Kişisel Verilerinin Korunmasına ilişkin Aydınlatma Metni ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Mesafeli Sözleşme Yönetmeliği gereğince Ön Bilgilendirme Formudur.) kendim adına düzenlenmiş, son hali tarafımdan okunup, kabul edilip onaylanmıştır ve bir nüshası tarafıma tüm ekleri ile birlikte yazılı/kalıcı veri saklayıcı vasıtasıyla teslim edilmiştir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği çerçevesinde işbu sözleşme konusu satın aldığı ürünler kapsamında, sunulan tüm hizmetleri ve niteliklerini, satış fiyatı ve ödeme şekil ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri, okuyup bilgi sahibi olduğumu ve Ön bilgilendirme Formunun içeriğini maddelerini okuyarak anladığımı, bilgilendirildiğimi kabul beyan ve taahhüt ederim. Bu beyanım, rezervasyon işlemlerimin, kendi yerime bir başkası tarafından yürütülmüş ve imzalanmış olması halinde de geçerlidir.

Tarih:

Ad Soyad:

İmza:

Tc Kimlik No/Pasaport No:

Adres: Kemalpaşa Mahallesi Değirmenlik Sokak No:23/A Çanakkale

E-Posta: kisiselveri@bvu.com